SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Räikkönen taas toinen, mutta Vettel kohti neljättä maailmanmestaruutta

Kauden kymmenes   formula  F1  osakilpailu kilpailtiin tänään Unkarin Budapestissä.

Päivän kilpailu päättyi  Lewis Hamiltonin selvään   voittoon  (tulosluettelo päivittyy tuohon). Seuraaville palkintosijoille ajoivat Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel. Räikkönen osoitti taas kerran ajollaan, että palkintosijat ovat selvät vasta, kun autot ovat ajaneet maaliin saakka. Kilpailun alussa näytti siltä, että Räikkösen tallikaveri Romain Grosjean on tänään Lotuksen paras kuski. Mutta sitten Grosjean sai varikkorangatuksen ja menetti asemansa palkintokorokkeelle. 

Williams  –tallilla sujuivat aika-ajot eilen  tähän mennessä parhaiten tällä kaudella,kun tallin molemmat kuljettajat selviytyivät aika-ajossa toiseen aika-ajo-osioon. Valtteri Bottas joutui kuitenkin tänään keskeyttämään.

Kilpailu  ajettiin paahtavassa 35 asteen helteessä.  Budapestin F1 osakilpailu  on suomalaisten turistien suosiossa. Paljon näkyi Suomen lippuja katsomossa .

 

Vettel  jatkaa MM-pistejohdossa. Ero Räikköseen (Räikkönen nousi  ohi Alonson) ja Alonsoon on niin  suuri, että muut palkintosijatkin (2-3)  loppukauden kilpailussa riittävät Vettelille  maailmanmestaruuteen . Vain jokin suuri este (esim. Vettel ei pysty osallistumaan useaan kilpailuun) voi viedä neljännen peräkkäisen  maailmanmestaruuden Vetteliltä.

 

Kimi Räikkösen ensi kauden tallivalinnasta  on puhuttu  F1 piireissä kuukausikausia. Jos saan ennustaa, niin Räikkönen tuskin vaihtaa  tallia, vaan jatkaa Lotuksella.  Eikä loppupeleissä Red Bull itse asiassa  taida  olla edes vakavissaan ottaa Räikkönen Vettelin rinnalle mutkistamaan tallin sisäisiä omia kuvioita. Mutta asiassa oltaneen viisaampia elokuun aikana.

 

MTV3:n uutisten mukaan Lotus on tehnyt tarjouksen Räikköselle tallissa jatkamisesta. Tallin vaihtaminen voi olla  myös suuri riski. Tallien voimasuhteet voivat muuttua suuresti  ensi kaudellaF1  autoihin tulevien suurten  teknisten muutosten johdosta.

 

Heikki Kovalainen näkyi useana päivänä tv-kuvassa kilpailupaikalla. Hevosmiesten aina luotettavan uutistoimiston mukaan Kovalainen ajaa vielä varsinaisessa kilpailussa  tällä kaudella Caterham –tallissa.

 

Kauden ajetut osakilpailut

 

Seuraava Belgian   osakilpailu ajetaan  neljän viikon päästä  25.07.2013.

 

Ensi viikonvaihteessa  on taas rallin MM-osakilpailu ja  Suomen sekä Jyväskylän vuoro.

 

Ilman kommentoijan   tunnistettavaa omaa  kuvaa kirjoitetut kommentit poistetaan 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

No, Räikkönen oli toinen. Tyypillinen sijoitus tällä kaudella. Usein se on tapahtunut tallimääräyksellä, mutta nyt ei liene siitä kysymys.

Vaikeaa kommentoida, kun kilpailua en nähnyt. En maksa kaupallisille kanaville formuloiden näkemisestä.

Moottoriurheilusta silti: Olen täällä mökkimaisemissa seurannut livenä huipputallien rallitestausta. Volkkari Sebastien Ogierin ajamana, ja Andreas Mikkelsenin kuljettamana. Mikkelssenin jäi lyhyeen kun ajoi autolla ulos, ja korjaaminen kesti noin kahdeksan tuntia.

Jatkoi sitten illemmalla jossain pikkutiellä jonne saivat jatkoa, kun varsinaisella testipätkällä poliisin myöntämä aika meni umpeen. Ääni kuului datshalle, mutta sijainti jäi arvoitukseksi.

Tänään, viimeisenä testipäivänä ajoi Citroen, mutta kuljettajasta ei ole tietoa. Järkkäri sanoi: Joku ranskalainen, ei tiennyt nimeä hänkään.

Hurjaa vauhtia menivät kaikki. Tuota viimeistä ranskalaista katsoimme pitkän suoran osalla, ja täytyy sanoa että hurjalta näyttää kun kaasu pohjassa vedetään soratietä. Vauhti rajoitettu 180- tai 190 km/h sitä ne vetivät.

No, tosiaankaan formuloista en osaa sanoa enempää, kun eivät nurkilla pyöri.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kun päätit mutuna F1 kauden alussa, että Kimi Räikkönen on Lotus -tallin heikompi kuljettaja, et peru näkemystäsi. Käydyt kilpailut puhuvat toista. Räikkönen johtaa kuitenkin tallekaveriaan murskaavasti luvuin 9-1. Tappio syntyi Malesian osakilpailussa, jossa Romain Grosjean oli sijalla 6. ja Räikkönen sijalla 7.

MM-pisteet Räikkösen hyväksi 134-49.

http://en.wikipedia.org/wiki/2013_Formula_One_seas...

F1 piireissä arvioidaan, että kauden parhaat kuljettajat ovat: Vettel, Räikkönen, Alonso ja Hamilton. Tähän joukkoon ei Grosjeania ole kukaan ehdottanut .

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Kyllä Räikkönen on kilpailuissa osoittanut taitonsa, mutta vieläkin tallikaveri on yhdellä kierroksella nopeampi, mutta valitettavan virheherkkä.