SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Ruotsi otti triplan kolmissa eri kisoissa samassa viikonvaihteessa 1991

 

Tällaista menestyksen huumaa sai kokea naapurimaamme Ruotsi vuonna 1991 samassa viikonvaihteessa.

 

Jääkiekon MM-kisat -> Ruotsille maailmanmestaruus yhden maalin erolla

Vuonna 1991 (19.04-04.05) eli 22 vuotta sitten järjestettiin jääkiekon MM-kisat Suomessa (Turku, Tampere ja Helsinki) Turun toimiessa mitaliottelujen pääpaikkana. Kisojen viimeinen ottelu  käytiin 04.05.2013 Ruotsin ja Neuvostoliiton  (Neuvostoliiton viimeiset MM-kisat ennen maan hajoamista)   välillä.  Ruotsi voitti ottelun  maalein 2-1 ja voitti maailmanmestaruuden.  Tasapeli tuossa ottelussa olisi tiennyt Kanadan maailmanmestaruutta. Ottelujärjestys ja mitaliottelut  sekä lopullinen sarjataulukko   määräytyivät  tuolloin erilailla kuin tällä hetkellä.

Ettäkö mistäkö  syystä me suomalaiset muistamme  nämä kisat. Suomen ja Ruotsin alkusarjan ottelussa Suomi johti ottelun viimeisellä minuutilla maalein 4-2,mutta  Ruotsi sai ottelun tasoihin 4-4 Mats  Sundinin kahdella maaleilla. Kuunnellaan ja katsotaan  på svenska (kohdasta 5,50 alkaen)

 

Pöytätenniksen MM-kisat -> Ruotsille kolme  maailmanmestaruutta

Pöytätenniksen MM-kisoja käytiin tuona vuonna (24.04-06.05.1991)  Japanin Chibassa.  Ruotsi voitti sensaatiomaisesti (Men's team, Men's doubles, Men's singles) miesten joukkue-  ja kaksipelin maailmanmestaruudet sekä lisäksi  Jörgen Persson voitti henkilökohtaisen maailmanmestaruuden ja Jan-Ove Waldner hopeaa.

 

Eurovision laulukilpailut - > Ruotsi voittaa tasapisteillä Ranskan

Eurovision laulukilpailut pidettiin tuona vuonna 1991 ikuisessa kaupungissa Roomassa 04.05.1991. Ruotsia edusti Carola kappaleella "Fångad av en stormvind" . Ruotsi ja Ranska päätyivät tasapisteisiin 146, mutta Ruotsi  julistettiin voittajaksi, koska se oli saanut  toiseksi korkeimpia pisteitä (10) lukumäärältään enemmän kuin Ranska. Eikö tälle  ”Hannu Hanhien”  menestykselle tule loppua, moni ajatteli tuolloin  sinä viikonvaihteena.

-----------

Mitäs kaikkia kisoja onkaan tulevana viikonvaihteena. Jääkiekon MM-kisojen mitaliottelut Tukholmassa, Eurovision laulukilpailut Malmössä. Pariisissa pelataan parhaillaan pöytätenniksen MM-kisoja. Ei kai sentään…. Nyt ei kyllä  Ruotsi tänä vuonna ota vuoden 1991 kaltaista  kolmien eri kisojen triplaa.  Tuon rohkenen ennustaa. Tosin Ruotsin pöytätennisliitto jaksaa kuitenkin hehkuttaa .

----------

P.s. Oppikoulussa oli aikoinaan ruotsinkielen opettaja, joka opetutti  sanoineen  ulkoa osattavaksi erään tutun kansallislaulun. Osaamiselle on kyllä ollut myöhemmin tarvetta. 

Ilman kirjoittajan omaa kuvaa kirjoitetut kommentit poistetaan 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Torstaina ratkeaa, ketkä jatkavat jääkiekossa puolivälierissä todennäköisistä ottelupareista SWE-CAN ja FIN-RUS .
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_IIHF_World_Ch...

Taitaa olla euroviisuissakin karsinnat torstaina. En muista edes Suomen kappaleen melodiaa ja esittäjän nimeä, kun ei tule enää seurattua koko viisukisoja. Nyt taitaa kaiken lisäksi mennä tv-lähetykset osittain saman aikaan lauantaina jääkiekon MM-kisojen kanssa. Aluperin oli laulukilpailujen tarkoitus olla sooloartistin iskelmälaulukilpailut.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Eurovision_So...

Pöytätenniksen MM-kisoissa lähestytään ratkaisupelejä
http://www.ittf.com/competitions/competitions2.asp...
http://en.wikipedia.org/wiki/World_Table_Tennis_Ch...