*

SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Snookerin maailmanmestaruus viidennen kerran O'Sullivanille

Viikkokausia on ollut käynnissä snookerin MM-kisat. Maailmanmestaruuden voitti viidennen kerran Ronnie O'Sullivan. Eurosport –kanava on lähettänyt päivittäin tuntikausia otteluja, jos on jaksanut seurata. Snooker vie katsojan mennessä, jos sitä seuraa pitempään. Laji ei nyt minun ykköslajeja ole, mutta kyllä illalla ratkaisua seurasin jääkiekko-ottelujen lomassa.

 

BBC:n passaa taas lajista uutisoida, sillä tuntuu, että saarivaltakunnasta tulevat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta maailman parhaat snookerin pelaajat. Lajin lähtöjuuret ovat peräisin jo 1600-luvulta. Toiset sanovat pelin kehitetyn Intiassa brittiläisen siirtomaa-armeijan upseerien keskuudessa 1800-luvun loppupuolella.

 

Snookerin MM-kisoja alettiin pelata vuonna 1927. Nykymuotoiset MM-kisat alkoivat vasta vuonna 1969. Eniten maailmanmestaruuksia on voittanut Skotlannin Stephen Hendry, jolla on seitsemän MM-voittoa.

 

Ja rahahan liikkuu tässä lajissa. Snookerin säännöissä on pelin säännöt kuvattu yksityiskohtaisesti. Kilpailijat eivät  pelaa missään verkkareissa  ym. Suomenkin Biljardiliitto on antanut kilpailutoimintaan selvät ja tiukat pukeutumisohjeet.

Ilman kirjoittajan omaa kuvaa kirjoitetut kommentit poistetaan 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän TimoPouru kuva
Timo Pouru

Kyllähän sitä snookerfinaalia mieluummin katsoi kuin eilistä Ranska-matsia. Toivottavasti pitää muuten paikkansa, kun O'Sullivan kertoili
jossain, ettei hänellä ehkä olekaan varaa jäädä eläkkeelle. Rahat ovat kuulemma menneet asianajajiin, eroon tyttöystävästä yms.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kalliiksi tuli myös Tiger Woodsille avioero ruotsalaissyntyisestä Elin Nordegrenistä.
http://www.expressen.se/noje/extra/uppgifter-elin-...

Käyttäjän SanteriKrki kuva
Santeri Kärki
Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Tunnen snookerin säännöt kuin omat taskuni. Ymmärrän television kuvasta pelin taktiikan ja tulevat lyönnit myöskin kuin omat reikäset taskuni.

Olen suorastaan asiantuntija...Kyllä jämpti on niin...

Pelata osaisin, mutta valkoisen pallon hallinta olisi yhtä helvettiä.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset