SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Bostonin maratonin pommi-isku lisää turvatoimien tarvetta kaupunkimaratoneilla

 

 

Bostonin maratonin traagiset tapahtumat ovat shokinomainen tapahtuma. Bostonin maratonin historia alkaa vuodesta 1897 ja  se  juostaan  kolmantena  huhtikuun maanantaina (Patriots 'Day),

Ehdin lukea  juoksun kärkipään juoksijoiden tulokset illalla, mutta en sen jälkeisistä tapahtumista tiennyt vasta kuin nyt aamulla. Traagiset uutiskuvat hallitsevat  eri uutistoimistojen  sivua (CNN; BBC, USA Today  ABS News,  New York Times, Washington Post,  jne)

Tämä on terroristi-isku , kuten presidentti  Barack Obama luonnehti iskua  puheessaan ja lausuessaan syvän osanottonsa  terrori-iskussa menehtyneiden omaisille. Kuinka suureksi menehtyvien määrä nousee, sitä ei vielä tiedä, kun loukkaantuneita on lähes 200  ja näistä vakavasti loukkaantuneita monia kymmentä. Pommien valmistustapa viittaa siihen, että niillä oli tarkoitus vahingoittaa useita ihmisiä.

Vuosittain juostaan kymmeniä kaupunkimaratoneja. Tässä oli viime sunnuntaina Wienin maraton ja viikkoa aikaisemmin juostiin  Pariisin maraton. Ensi viikonvaihteessa pitäisi juosta Lontoon maraton. Nyt jo saarivaltakunnan lehdet kirjoittavat lisättävistä  turvatoimista.

Ennen viime kesänä pidettyjä Lontoon kesäolympiakisoja  ja kisojen aikana  turvatoimien riittävyys puhutti. Onneksi mitään ei tapahtunut, eikä olympiarauhaa  häiritty, kuten tapahtui vuonna 1972  Müncheninssä.

Täällä on jo Niklas Herlin blogissaan muistellut entistä opiskelukaupunkiaan Bostonia. Minulle Bostonin maratonista muodostui vuosittain seurattava maraton  kansakoulussa  koulupoikana, kun Helsingin poliisilaitoksen  poliisi Eino Oksanen 1960-luvulla voitti useamman kerran maratonin (1959, 1961-1962) . Muitakin suomalaisvoittajia löytyy maratonin voittajaluettelosta.

Ilman kirjoittajan omaa kuvaa kirjoitetut kommentit poistetaan. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Lontoon maratonia ei aiota peruuttaa sanoo maratonin toimitusjohtaja Nick Bitel.
http://www.bbc.co.uk/news/uk-22161137

Puheenaiheeseen liittyvää