SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Suomen mitali tiukassa jääpallon MM-kisoissa

 

Parhaillaan ovat Ruotsissa menossa jääpallon MM-kisat. Moni ei ole tainut  sitä huomatakkaan. Kansainvälinen jääpalloliitto  FIB perustettiin vuonna 1955.  Jäsenmaita on tällä hetkellä  29, joukossa lajille vieraitakin maita. Nyt menossa olevissa  MM-kisoissa A-sarjassa pelaa kuusi maata ( Ruotsi, Venäjä, Suomi, Norja, Valko-Venäjä ja Kazakstan).

Ensimmäiset MM-kisat pelattiin vuonna 1957. Menestynein maa MM-kisoissa on ollut jo hajonnut Neuvostoliitto. Ruotsilla on 11 maailmanmestaruutta ja Suomella yksi vuodelta 2004. Suomi on muutoin saanut hopeaa tai pronssia lukuun ottamatta  vv.  1965, 1993, 2003, 2005 ja  2012. Myös naisilla ovat omat MM-kisansa.

Viime vuonna jäi Suomi mitalitta ja tänäkin vuonna mitali taitaa olla tiukassa. Suomi pääsee kyllä pelaamaan mitaliotteluihin voittamalla Norjan huomenna pelattavassa ottelussa. Ruotsi ja Venäjä vaikuttavat tällä hetkellä Suomea vahvemmilta. Kazakstanin taso on viime vuosina noussut. Tänään Suomi hävisi Kazakstanille 4-8.

Suomen Jääpalloliiton alaisuudessa pelataan monia kotimaisia sarjoja. Korkeimmassa miesten SM-sarjassa Bandyliigassa pelaa tällä 10 seuraa ja naisten SM-sarjassa 4 seuraa. Lajilla on omat vakiintuneet kannattajansa ja minusta jääpallo hieno talviurheilulaji.

 

TV2 näyttää sunnuntaina loppuottelun  ja pronssiottelun .

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Venäjä voitti maailmanmestaruuden maalein 4-3 ja jätti Ruotsin hopealle-

http://www.worldbandy.com/report/games/game.asp?ga...