SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Suomen kuskit yltämässä mitalisijoille formula 1:ssä ja MM-rallissa

 

Alkavat häämöttää F1 formuloiden ja rallin MM-sarjan palkintokorokesijojen ratkaisuhetket. Eilen ajetun F1 Singaporen osakilpailun jälkeen näyttää siltä, että Fernando Alonso, Sebastian Vettel , Kimi Räikkönen ja Lewis Hamilton ovat vahvimmin kiinni kauden kokonaiskilpailun mitalisjoista. Maailmanmestaruudesta on vahvimmin kiinni Fernando Alonso. Kimi Räikkösen ajovarmuus tekee hänestä vahvan suosikin kokonaiskilpailun kolmen parhaan joukkoon. Jäljellä on vielä  kuusi osakilpailua.

Skepulaatiot ensi kauden tallikuljettajista kuumenevät viikko viikolta ja eiköhän jo lokakuussa kuulla kuljettajien mahdolliset tallivaihdot ja/tai kokonaan uudet tallien palkkaamat kuljettajat. Onko ensi kaudella kolme + 1 suomalaista (Räikkönen, Bottas ja Kovalainen + Rosberg)) ajamassa F1 luokassa on hyvinkin todennäköistä. Kuka tuo rahakkaita sponsoreita kuhunkin talliin näyttelee taustalla melkoista pääosaa muun F1 sisäpiiripolitiikan lisäksi.

Ralliautoilun MM- pääsarjassa  maailmanmestarin nimestä ei ole epäselvyyttä. Ranskan ja Citroen tallin Sebastian Loeb ottaa jälleen vakuuttavalla tavalla maailmanmestaruuden. Saman tallin suomalainen kakkoskuski Mikko Hirvonen sijoittuu toiseksi. Kolmannesta kokonaiskilpailun sijasta käyvät kisaa Ford –tallin kuljettajat norjalaiset Petter Solberg ja Mats Östberg sekä Suomen Jari-Pekka Latvala.  Latvalan Walesin rallin voitto ja samalla kauden toinen osakilpailu nosti Latvalan  osakkeita   nousta kokonaiskilpailun kolmanneksi, kun jäljellä on vielä kolme osakilpailua.

Ensi kauden tallikuljettajista se ainakin tiedetään, ettei Latvala jatka Fordilla. Latvalan uusi talli on Volkswagen, josta jo heinäkuussa uutisoitiin. Hirvonen jatkaa nykyisessä tallissa Loebin kanssa. Tallien väliseen kilpailuun Volkswagenin tulo mukaan tuo kauan kaivattua lisää.

 

P.s. Autourheilussa ajetaan toki lukuisissa muissakin sarjoissa  ja  Amerikoissakin omia sarjoja sekä kansallisia sarjoja ja muita kilpailuja  eri maissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Puheenaiheeseen liittyvää