SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Keihäsmiehet upeaan kaksoisvoittoon Zürichin keihäskilpailussa

Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen ylsivät upeaan kaksoisvoittoon  illalla Zürichin Timanttiliigan keihäskilpailussa.  TV-ohjaus oli sitä mitä oli keihäskilpailusta. Sentään neljän  parhaan viimeisen  kierroksen heitot näytettiin. Zürichin voitto oli toinen peräkkäinen voitto  Tero Pitkämälle Lontoon olympiakisojen jälkeen Timanttiliigan kilpailussa.  Pitkämäki ja Ruuskanen kilpailevat seuraavan kerran sunnuntaina Göteborgissa Ullevin Stadionilla perinteisessä Ruotsi –ottelussa.

Kuka on sitten kauden paras keihäänheittäjä ? Arvostettu amerikkalainen Track & Field  News -yleisurheilulehti tekee vuosittain näitä omia ranking –listojaan. Vuonna 2011 lehti ei kelpuuttanut yhtään suomalaista mieskeihäänheittäjää 10 parhaan joukkoon, jota ihmettelin blogissani. Mutta nyt lehti ei voi tehdä tältä vuodelta  ”oharia”.

Kautta on jäljellä vielä Suomen ja muiden maiden heittäjillä kisa tai pari. Olympiavuonna olympiavoittaja on nostettu listan ykköseksi, vaikkei heittäjä muutoin olisi  IAAF:n kauden kärkitilastoissa kärkipäässä.

Mennäänpä sitten omaan kuuden parhaan rankinglistaan:

1)     Olympiavoittaja Keshorn Walcott

2)     Euroopan mestari ja kauden tilastoykkönen sekä Timanttiliigan voittaja  Vítezslav Veselý

3)     Olympiakisojen hopeamitalimies Oleksandr Pyatnytsya

4)     Olympiakisojen pronssimitalimies ja Suomen mestari Antti Ruuskanen

5)     Kahden Timanttliigan osakilpailun voittaja ja maailmantilaston neljäs Tero Pitkämäki

6)     EM-kisojen pronssimitalimies Ari Mannio

Jos Pitkämäki tai Ruuskanen heittävät vaikka sunnuntaina Göteborgissa  maailmantilaston ykköseksi, silloin nostaisin heidän sijoitustaan. Arvokisavuonna on arvokisamitaleilla ollut  painava merkitys ranking –listassa. Merkille pantavaa on, ettei Norjan Andreas Thorkildsen mahdu tällä kaudella rankingissa kärkisijoille. Hän on ollut vv. 2006, 2008-2010 ranking –ykkkönen ja vv. 2007 ja 2011 ranking –kakkonen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Puheenaiheeseen liittyvää