SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Tanska 8, Ruotsi 4 , Norja 2 ja Suomi 0

 

Ei tämä mitalitilanne lannista aitoa penkkiurheilijaa alkuunkaan, vaikka pohjoisten naapurien vertailussa Suomella on mitalisarakkeessa  0 (nolla) 27.07.2012 alkaneiden Lontoon olympiakisojen puolimatkan krouvissa.

Tilanne  05.08.2012 (linkkien tiedot päivittyy, mikäli mitaleja tulee lisää)

Tanska  8 mitalia

Ruotsi 4 mitalia

Norja 2 mitalia

Suomi 0 mitalia (nimeä ei löydy mitalitaulukosta)

Vasta tällä viikolla ovat mahdolliset Suomen mitalilajit (purjehduksen finaalikierrokset, melonta, paini, yleisurheilu). Ensimmäisellä viikolla Suomen mitalitoiveet kohdistuivat naisten trap ammuntaan, eikä Satu  Mäkelä-Nummela huonosti ampunut. Hän osoitti olevansa lajin ehdotonta maailman huippua.

Oli viimeinen aika  pohtia Suomen huippu-urheilun tilaa ja urheiluelämän järjestörakenteita nk. huippu-urheilun työryhmässä.  Uudeksi huippu-urheilujohtajaksi valitti Mika Kojonkoski on asettanut  selvän tulostavoitteen vuoteen 2020: Suomi on paras pohjoismaa.

Lajien välistä yhteistyötä tarvitaan Suomessa paljon nykyistä enemmän. Ei tunnu ihan voimien kokoamiselta, jos yksi liitto kerää miljoonien voitot (MM-jääkiekko)  ja toinen liitto (EM-yleisurheilu)  samaan aikaan miljoonien  tappiot. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tuo Tanskan mitalimäärä kertoo, että mitään selityksiä vähäiseen väestömäärään tai sen sellaiseen liittyen ei Suomella ole. Lohdullinen tai sitten yltiöoptimistinen on tämä analyysi, että nyt ne kisat mitalimielessä vasta voisivat alkaa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Näin on, jos verrataan Suomen ja Tanskan väestömääriä. Tosin Tanskalla ei ole esim. moottoriurheilussa sellaista menestystä kuin Suomella, eikä lajien harrastuskirjo niin suuri kuin Suomella (esim. pohjoismaiset hiihtolajit).

Takavuosien olympiakisoihin verrattuna 1. olympiaviikolla oli Suomen mitalilajeja (esim. soudut, ammunta, jousiammunta, ym.). Suomen mitalimahdollisuudet nyt kyllä ajoittuvat tälle toiselle viikolle. Suomessa huippu-urheiluun toivon mukaan saadaan uudenlainen ote valmennukseen ja huippujen tukemiseen. Mitään tasajakoa tai tukia ei voida jakaa jatkossa, vaan tuetaan painokkaammin lahjakkaita eri lajien huippuja.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Ainakin purjehtijat ovat iloisia tästä tasajaon loppumisesta.

Ei kesälajeissa menestymättömyys ole mikään ihme, meillähän on talvi. Kun lämpimimpien maiden urheilijat harjoittelevat normaalisti, meillä mennään halliin.

100m juoksijat joutuvat harjoittelemaan väärää matkaa talvella, eli 60m. Heidät velvoitetaan jopa kilpailemaan siinä keskellä parasta harjoituskautta.

Muutama asia kesälajien menestyksen parantamiseksi.

-Lopetetaan hallikisat.
-Rakennetaan täysimittaisia halleja harjoituskäyttöön.
-Huiput harjoittelemaan etelään.
-Kannustetaan urheilijoita hakeutumaan opiskelemaan harjoitusolosuhteiltaan parempiin maihin, joissa yliopistoissa on urheiluohjelma.
-Perustetaan vaikka muiden pohjoismaiden kanssa kiinteä tukikohta talven harjoittelulle vaikka italiaan.

-Lopetetaan suomessa tämä opiskeluun ohjausohjelma tai sitten rakennetaan ihan oikea urheilijaohjelma niille, jotka eivät vielä pääse tasonsa puolesta talveksi etelään tai pääse ulkomaisten yliopistojen urheiluohjelmiin.

"Ajattele nyt parikymppistä ihmistä. Se jaksaa keskittyä kahteen asiaan. Jos yrittää opiskella, urheilla ja naida, niin siinä on yks liikaa. Opiskelemaan ehtii myöhemminkin." Räty on oikeassa.

-Tuhoisa kaikkipelaa systeemi romutetaan välittömästi.

-Mikäli urheilijaa huvittaa harjoitella vain vähän sinne päi, niin tehköön sen omilla rahoillaan.

-Palkintomatkat hikoilusta lopetetaan arvokisoihin, hikoilu kuuluu urheiluun.

Siinä nyt alkuun.

Pekka Heliste

Lopetin urheilun seuraamisen kun Martti Vainio jäi kiinni dopingista.

Olympialaiset ovat vain doping-kilpailut

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Mitalitason heikkouden syynä on monia mokia. Se, että Suomi "kulta-aikoinaan " on voittanut lähes kaiken mahdollisen, ei saa olla vertailukohtana, koska maailman urheilijat ovat kehittyneet ainakin jollakin tavalla. Ehkä yksi perustavanlaatuinen moka Suomessa on ollut vanhempien ylenpalttinen "painostus" omiin mieltymyksiinsä ja entisiin omiin harrastuksiinsa ml.kaikenkarvaiset palvelut kuljetuksineen jne...
Uusi polku: koulujärjestelmän tulee kannustaa vanhemmat viemäään kaikki lapset liikunnan piiriin varhaislapsuudessa.Se on perusasia moniin muihinkin harrastuksiin aina musiikista ja sen rytmeistä lähtien. Kuka pärjää Michael Monroelle kuntonsa puolesta lavoilla. Äijä on 50-kymppinen. Koulujen tuntikehykset pitää painottaa liikunnalle, työ-taideaineille monipuolisesti. Sieltä valikoituvat oman asiansa kulkijat, jos vielä opettajien ammattitaito on kohdallaan. Ns. tiedeaineet, kieliaineet jne. pitää olla vahvasti rinnalla.
Mutta tässä on ristiriita: mm. kieliaineet menee perille parhaiten varhaislapsuudessa. Urheilu samanaikaisesti. Tiedeaineet vasta kun sopiva kokonaispohja on saavutettu. Luovuuden ja yleislahjakkuuksien metsästäminen on jo sitten oma juttunsa, mutta tästä sekavasta konseptista se lähtee.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ruotsin mitalitili on kasvanut tänään klo 19 mennessä jo yhdellä lisää.

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

Menestys moottoriurheilussa saattaa korreloida negatiivisesti muun urheilumenestyksen kanssa. Ihmiset laiskistuvat, ajavat autolla lyhyitäkin matkoja. Liikuntalajien rekrytointipohja kapenee. Olisiko näin?

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Suomi aukaisi mitalitilin, kun Tuuli Petäjä lautaili hopeaa.
Uskomaton suoritus.

http://www.london2012.com/sailing/event/rs-x-women...

P.s. Ruotsilla on nyt 6 mitalia. Ks. alkukirjoituksen linkistä.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Olipas jännä kisa, hieno suoritus. Toivottavasti purjehtijat tuovat vielä lisää.

Match racessa Suomi-Usa 2-0:-) Match race on kyllä loistava laji ja sopii tv:stä seurattavaksi loistavasti.