SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Mitalisijat vaativat suomalaisilta venymistä yleisurheilun EM-kisoissa

  • Näitä lippuja on Stadionin lehtereillä paljon
    Näitä lippuja on Stadionin lehtereillä paljon

Yleisurheilun EM-kisoihin osallistuvien urheilijoiden kauden tilastoissa paras suomalainen löytyy miesten lajeissa  sijalta 6. (seiväshyppy/Jere Bergius ja keihäs/Antti Ruuskanen) ja naisten lajeissa sijalta 15. (keihäs /Sanni Utriainen). Tässä viikko sitten tekemässäni suosikkilistassa on muutama ulkomainen poisjäänti.

Suomen varmat mitaliodotukset tilastojen  mukaan ovat siis  epävarmoja.  Suomalaisilla on kuitenkin  hyvät mahdollisuudet  päästä tavoittelemaan  karsinnoista loppukilpailuun  mitaleja miesten osalta seuraavissa lajeissa: 200 m, 1500 m,  miesten estejuoksu, pikaviestijoukkue, korkeushyppy, seiväshyppy, pituushyppy, kiekonheitto, moukarinheitto ja keihäänheitto. Naisten osalta lajeja ovat  estejuoksu, seiväshyppy, moukarinheitto ja  keihäänheitto.

Tilastot ovat tilastoja ja Suomelle ovat hyvät mahdollisuudet yltää mitaleille miesten keihäänheitossa ja pituushypyssä. Nostin tuossa em. suosikkilistassa Suomen  mitalisuosikeiksi  Tero Pitkämäen ja Roni Ollikaisen.  Pistesijoille ovat lisäksi hyvät mahdollisuudet miesten lajeissa seiväshypyssä, estejuoksussa, 1500 metrin juoksussa,  korkeushypyssä, moukarinheitossa ja pikaviestijoukkueella sekä naisten lajeissa keihäänheitossa ja seiväshypyssä.  Jospa tästä pistesijoille odotettavien lajien listasta tulisikin joku suomalaisyllättäjä. Onhan niitä joskus koettu EM-kisojen historiassa

Säiden haltija ei lupaa Helsinkiin hellesäätä, mutta näillä näkymin ihan  kohtuullista kisasäätä

Päivitän tätä blogia päivittäin kisojen ajan suomalaisnäkökulmasta.

 

Yleisurheilun EM-kisat  kautta aikojen

Helsingin EM-kisojen finaalien aikataulu

Euroopan kärkitilastot 2012

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ennen kisojen alkamista joudun tekemään jo ensimmäisen blogimerkinnän Suomen miesten keihäsjoukkueen edustuksesta. Antti Ruuskanen on kuumeessa ja hän ei valmentaja Aki Parviaisen mukaan osallistu huomenna karsintaan. Varamies Teemu Wirkkalan ilmoittaminen Ruuskasen tilalle ei enää taida onnistua ilmoittautumisajan umpeenkuluttua (48 tunnin sääntö).

IAAF:n säännöt
http://www.iaaf.org/mm/document/06/28/89/62889_PDF...

Tekninen delegaatti voi vielä hyväksyä Wirkkalan osallistumisen.
(sääntö 112), mutta mitään selvää kirjausta ei säännöistä tähän löydy.
----------------------
-->lisäys klo 16,40 Wirkkala saanee osallistua Ruuskasen tilalla keihäskisaan.
(ettei vain heittäisi nyt mitalia ?)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

1. Kisapäivä 27.06.2012

Suomalaiset selviytyjät

Miesten keihäänheitossa Ari Mannio ja Tero Pitkämäki selvisivät loppukilpailuun
ja omaavat mitalimahdollisuudet huomenna finaalissa.

Naisten keihäänheitossa Sanni Utriainen selvitti itsensä loppukilpailuun ja omaa mahdollisuudet pistesijalle.

Miesten 10-ottelussa jatkaa huomenna toisen päivän lajeissa Sami Itani ja yrittää
yltää omaan ennätykseensä. Mahdollisuudet sijoittua sijoille 12-15.

Päivän paras kohokohta oli ilman muuta miesten 5000 metrillä viime vuoden maailmanmestari Englannin Mohamed Farahin näyttävä voitto.

Suomalaisten karsiutumisesta muissa lajeissa ja u-tuurista (loukkaantumisista ym.) media pitää varmaan huolen uutisoinnista.

1. päivän tulokset
http://www.sportresult.com/sports/la/ajax/user_fil...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

2. kisapäivä 28.06.2012

Pitkä kisapäivä ( kesti runsaat 11 tuntia) on paremmalla puolella, mutta onhan näistä kokemusta monista kisoista vuosien varrella.

Suomen mitalitili avautui keihäänheitossa Ari Mannion pronssimitalilla. Mannio varmisti samalla Lontoon olympiakisalipun. Muut kaksi paikkaa ovat avoinna ja ratkeavat Lapinlahden Eliittikisoissa 08.07.2012.

Muita Suomen selviytyjiä tänään olivat moukarin karsinnassa Olli-Pekka Karjalainen ja naisten 3000 metrin estejuoksussa Sandra Sandra Eriksson molemmat loppukilpailuun.

Päivän yksi kohokohta oli Saksan Pascal Behrenbruchin voitto 10-ottelussa ja norjalaisten kolme mitalia (naisten korkeus, pituus ja miesten 100 m). Ruotsikin avasi mitalitilin naisten korkeushypyn jaetulla pronssimitalilla.

Toki kaikki mitalistit ovat päivän sankareita. Päivän kaikki tulokset (karsinnat ja loppukilpailut) löytyvät tuosta alla olevasta linkistä. En käy laji lajilta niitä läpi, koska niistä uutisoidaan lehdissä ja netissä toisaalla laajasti.

Aamupäivällä koettiin naisten seiväshypyssä pienoinen farssinäytelmä, kun hyppääjät kieltäytyivät hyppäämästä korkeuden 440 jälkeen. Vain Tsekin Jirina Ptacnikovan oli pakko hypätä seuraava korkeus 445 päästäkseen loppukilpailuun. Tuomarit toimivat sinänsä sääntökirjan mukaan, jossa piti ratkaista 12 hyppääjän pääsy finaaliin. Onhan näitä seiväskarsintoja nähty, jossa karsinta on keskeytetty ja otettu finaaliin 15 hyppääjää.

Sen vaan sanon, että Suomi on rutinoitunut arvokisojen järjestäjämaa. Täällä on osallistuvia maita 50 ja kisoja välitetään tv:n kautta kaikkiin osallistuviin maihin .

2. päivän tulokset
http://www.sportresult.com/sports/la/ajax/user_fil...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

3. kisapäivä 29.06.2012

Pitkä kisapäivä päättyi vajaa tunti sitten (kesti runsaat 12 tuntia).

Suomen selviytyjiä tänään olivat pituushyppääjät Tommi Evilä ja Roni Ollikainen, jotka selvittivät itsensä sunnuntaina hypättävään loppukilpailuun.

Tosiasia on, että lähes kaikissa lajeissa, missä on ollut suomalaisedustus, suomalaiset ovat karsiutuneet jatkosta. Mutta ei heitetä kirvesta kaivoon, tässä on vielä pari päivää kisoja jäljellä.

Tänään käytiin peräti 12 loppukilpailua. Päivän kaikki tulokset (karsinnat ja loppukilpailut) löytyvät tuosta alla olevasta linkistä. En käy laji lajilta niitä läpi, koska niistä uutisoidaan lehdissä ja netissä toisaalla laajasti.

Mutta yhden lajin nostan tässä esille. Illan päätöslajissa naisten 400 metrillä Ruotsin Moa Hjelmer juoksi Euroopan mestariksi. Ilo ruotsalaiskatsomossa oli mahtava ja hehkutus Ruotsin mediassa on nyt myös suuri.
http://www.expressen.se/sport/friidrott/em-guld-ti...

3. päivän tulokset
http://www.sportresult.com/sports/la/ajax/user_fil...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

4. kisapäivä 30.06.2012

Oli vähän kostea ilta sään puolesta Stadionilla.

Suomen selviytyjä tänään oli Niclas Sandells, joka voitti 1500 metrillä oman alkueränsä. Harvinaista herkkua, että suomalainen juoksija ylittää maaliviivan ensimmäisenä arvokisoissa. Edellinen kerta taisi olla vuonna 2006 Göteborgin EM-kisoissa, kun Jukka Keskissalo voitti 3000 metrin esteiden Euroopan mestaruuden.

Pistesijoja ei tänään tullut eikä jatkoon selviytyjiä muita Sandellsin lisäksi.

Suomella on mahdollisuus saavuttaa asetettu 2 mitalin tavoite (huomenna miesten pituudessä Evilä ja Ollikainen sekä Sandells 1500 metrillä , mutta ei enää viittä pistesijaa. Kyllä on sanottava suoraan, että suurimmalla osalla Suomen joukkueen urhelijoista on ollut ponnetonta touhua. Tuntuu, että keskittyminen omaan suoritukseen ei kaikilla Suomen urheilujoilla ole nk. hallussa.

Olen joka päivä nostanut yhden nimen esiin ja tänään hän on legendaarinen Merlene Ottey (52 v). Hän juoksi Slovenian naisten 4 x 100m metrin viestijoukkueessa. Hän edusti Jamaikaa aiemmin ja saavutti ensimmäisen olympiamitalin jo Moskovan olympiakisoissa vuonna 1980. Arvokisamitalien määrä on hänellä mahtava.
http://en.wikipedia.org/wiki/Merlene_Ottey

4.päivän tulokset
http://www.sportresult.com/sports/la/ajax/user_fil...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

5. kisapäivä 01.07.2012

Suomalaisten u-tuuri jatkui miesten 1500 metrillä, kun Suomen Niclas Sandells tönäistiin nurin turkkilaisjuoksijan toimesta. Päivä toi Suomelle vain yhden pistesijan, jonka saavutti Roni Ollikainen pituushypyssä kuudennella sijallaan tuloksella 805.

Suomen kokonaissaldoksi kisoista muodostui yksi pronssimitali ja yksi kuudes sija. Se on kautta aikain yksi heikoimmista EM-kisojen historiassa. Vuoden 1966 EM-kisoista Suomi jäi mitaleitta.

Tämän päivän nimeksi nostan Ranskan seiväshyppääjä Renaud Lavillenie'n, joka taivutti vaikeaksi sanotulla Stadionin hyppypaikalla tuloksen 597, joka on samalla kauden maailman kärkitulos. Alussa ranskalaisella oli vaikeuksia, mutta hän osoitti suuruutensa kilpailun kiristyessä.

Pohjoismaista parhaiten menestyi Norja ja ennen Suomea mitalitaulukossa ovat myös Ruotsi sekä Tanska. Mitalitaulukon ykköseksi nousi Saksa.
http://www.sportresult.com/sports/la/ajax/eaa2.asp...

Lontoon olympiakisoista ei Suomelle yleisurheilusta voi odottaa paljoa odottaa. Lähinnä mitalimahdollisuudet ovat miesten keihäänheitossa. Helsingin tuloksilla ei kuitenkaan Lontossa mitali irtoa.

5. päivän tulokset
http://www.sportresult.com/sports/la/AJAX/user_fil...
-------------
EM-kisat jatkuvat jalkapallon EM-kisojen loppuottelulla.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset