SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Jalkapallon EM-kisat pelataan boikottipuheista huolimatta

Ensi perjantaina 8.6.2012 alkavat EM-kisat pelataan edellisten kisojen tapaan kahdessa maassa Puolassa ja Ukrainassa. Tästä näet  otteluohjelman ja havainnollisen ottelukartan 1.7.2012 Kiovassa pelattavaan  finaaliotteluun  saakka.

Jalkapallon EM-kisoja on järjestetty  neljän vuoden välein.  Edelliset EM-kisat vuonna 2008 pelattiin Itävallassa  ja Sveitsissä.  Loppuottelussa  Wienissä Espanja löi Saksan maalein 1-0.

Julkisuudessa on käyty keskustelua Ukrainan sisäisestä tilanteesta  entisen pääministerin Julia Timoshenkon  vangitsemisen johdosta.  Ukraina  joutui  jo perumaan   aiemmin toukokuulle suunnitellun  Keski- ja Itä-Euroopan maiden kokouksen.

EU-komissaarit eivät lähde seuraamaan kisoja. Ranskan hallitus ilmoitti eilen boikotoivansa kisoja.  Englannin hallitus pohtii vielä asiaa. Tässä viime päivien uutisointia boikotoinnista.

Jalkapallon EM-kisoja ei tulla perumaan, vaan ne alkavat ja pelataan sovittuna aikana.  Viimeistään Julia Timoshenkon  tyttären Jevgenia Timoshenkon toissapäiväinen lausunto, ettei hän kannata kisojen boikotointia oli piste i:n päälle. Toisaalta kisoihin liittyy myös merkittävä taloudellinen puoli sekä järjestäjämaille Puolalle ja Ukrainalle, UEFA:lle  ja eri TV-yhtiöille.

Mielenkiinnolla odotan, kun selviää, ketkä maat ovat loppuottelussa, onko ao. maiden johtajat  kutsuvieraskatsomossa. Pitääkö sitten myös oma urheiluministerimme omat puheensa kisojen boikotoinnista, jää sekin nähtäväksi. Ei nimittäin kulunut aikaakaan, kun urheiluministerimme tarkensi jo puheitaan.

EM-jalkapallo TV:ssä

Yle  

Lähetysoikeudet  eri maissa

Suomessa pidettävät yleisurheilun EM-kisat näkyvät Ylen kanavilla  yhtä aikaa jalkapallon EM-kisojen kanssa 27.06-01.07.2012

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Italian jalkapallon yllä leijuu sopupeliskandaali juuri ennen EM-kisoja.

Jopa Vatikaanin radiossa uutisoitiin näyttävästi pääministerin Mario Montin
toteamus, että Italiassa pitäisi keskeyttää 2-3 vuodeksi jalkapallo.
http://www.radiovaticana.org/EN1/articolo.asp?c=59...

Italian jalkapallossa skandaalien lista on tosi pitkä jo ennen tätä uusintakin tapausta
http://www.google.fi/#hl=fi&sclient=psy-ab&q=Itali...

Italia pelaa C-lohkossa EM-jalkapallossa
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jalkapallon_Euroopan-...