SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Yleisurheilun EM-kisat Helsingissä lähestyvät ja Suomen joukkueen koko kasvaa

Yleisurheilun EM-kisat käydään Helsingissä 27.06-01.07.2012. Näin aikaisessa vaiheessa ei  EM-kisoja mestaruuskilpailujen historiassa koskaan aiemmin ole  järjestetty. Yleisurheilun Eurooppa cup (nykyisin Euroopan Team Championships  sen sijaan on ollut jo vuosikausia kesäkuun puolella.

Aikaa EM-kisojen tulosrajojen saavuttamiseen on käytännössä  muutama viikko. Päälle painavat myös kahden  kuukauden päästä 27.07.2012 alkavat Lontoon kesäolympiakisat ja niiden tulosrajojen saavuttaminen (ks. lopusta tämän hetkinen tilalle kaikista lajeista)

Näyttää siltä, että Suomi saa EM-kisoihin sitten edellisten Helsingin vuoden 1994 kisojen jälkeen suurimman joukkueen. Tämän hetkiset  kotimaan kärkitulokset elävät nyt kokoajan. Ilahduttavaa on, että monet kansallisen tason huipuistamme ovat  aloittaneet kilpailemisen ulkomailla.

Tämänhetkisten  kotimaan kärkitulosten perusteella ei vielä voi sanoa, millaiseksi menestys loppujen lopuksi muodostuu. Yleisurheilukausi on vasta kunnolla käynnistynyt. Maailman kärki on mennyt kyllä  jo menojaan kaikissa lajeissa. Miesten keihäänheitossa paras suomalainen ei tällä hetkellä sijoitu 20 parhaan joukkoon, mutta viikon parin päästä tilanne on jo toinen.

EM-kisojen osalta  näyttää kuitenkin  siltä, että etenkin monissa miesten kenttälajeissa Suomi voi asettaa täyden kolmimiehisen joukkueen ja juoksulajeissa lähes jokaiselle  matkalle ainakin yhden edustajan. Naisten puolella ei näin tule valitettavasti olemaan. Varmaan Suomi nimeää maksimaalisen kokoisen joukkueen tulosrajojen saavuttamisen rajoissa.

EM-kisojen finaalien aikataulu

Lontoon olympiakisojen saavutetut paikat ja tulosrajat (tilanne 29.5.2012)

 

Blogia ei pysty kommentoimaan, koska en pysty valvomaan ja kommentoimaan riittävästi blogikirjoituksia.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset