*

SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Ilmaisia neuvoja urheiluministeri Arhinmäelle

 

 

Yleisurheilun EM-kisoihin on aikaa 1,5 kuukautta. Jos aiotte ministeri Arhinmäki  elämöidä lippujen hinnoilla, tehkää  se nyt keskustelemalla ja tapaamalla  Suomen Urheiluliiton   ja kisojen järjestelytoimikunnan johtoa .

Se on fiksumpi ja korrektimpi tapa kuin tapanne  elämöidä   nyt jääkiekon MM-kisojen lippujen hinnoista kisojen jo ollessa käynnissä. Nimittäin aloititte elämöinnin vähän jälkijättöisesti, kun asiasta oli noussut kohu ensin Ruotsin puolella. Teillä arvoisa ministeri Arhinmäki  olisi ollut aikaa keskustella lippujen hinnoista järjestelytoimikunnan  kanssa paljon aikaisemmin, sillä lippupakettien myynti alkoi viime keväänä ja ottelukohtaisten lippujen myynti tammikuun lopussa.  Ensi vuoden osalta, jolloin Suomi järjestää Ruotsin kanssa MM-kisat, teillä on nyt vuosi aikaa keskustella.

Keskustelun Valko-Venäjälle myönnetyistä MM-kisoista aloititte osaltanne arvoisa ministeri Arhinmäki  niin ikään jälkijättöisesti. Monet meistä penkkiurheilijoistakin olivat aiemmin asiassa liikkeellä kuin te  arvoisa ministeri.

Mitä tulee lupaukseenne jäädä pois jalkapallon EM-kisojen loppuottelusta Ukrainassa, hyvä niin. Saksa uhkaa jäädä jopa joukkueena pois koko kisoista.  Liittokansleri Angela Merkel vaatii vangittuna olevaa entistä pääministeri Julia Timoshenkoa vapautettavaksi . Sitä ette suoranaisesti vaatinut eilisessä A-studion haastattelussa. Monet EU-maiden johtajat ovat jo nyt päättäneet, etteivät matkusta katsomaan jalkapallon EM-kisoja.

Olen kaivannut  urheiluministeriksi  sivistynyttä, aikaisempaa edeltäjäänne ja puolueenne puheenjohtajaa Claes Anderssonia. Pikkuisen voisitte ottaa oppia muutoinkin käytöstavoissa ja pukeutumisessa oman puolueenne aikaisemmalta toimijalta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Käyttäjän miralaakso kuva
mira laakso

"Se on fiksumpi ja korrektimpi tapa kuin tapanne elämöidä nyt jääkiekon MM-kisojen lippujen hinnoista kisojen jo ollessa käynnissä. Nimittäin aloititte elämöinnin vähän jälkijättöisesti, kun asiasta oli noussut kohu ensin Ruotsin puolella."

Jääkiekkofanit protestoivat, ei Arhimäki. Arhimäki tuki jääkiekkofanien oikeuksia ilmaista omaa mielipidettään. Kummola sitten totesi, että lakanat olisivat "paloturvallisuuden vastaista". Arhiksen ja jääkiekkofanittajien painostus auttoi, ainakin osaksi.

Sekin varmasti edesauttoi, että Ruotsissa oltiin järkevämpiä hintojen suhteen ja sekin lisäsi Kummolaa kohdistuvaa inhoa, että olisi pitänyt käyttää markkinointi-termejä eikä sanoa suoraan alentavansa hintoja. Rahan ahneus on oikein iskeytynyt Kummolan päähän. Valtaa ja mammonaa - kaikki irti Suomen onnellisesta hetkestä kun Suomi saa järjestettäväkseen MM -jääkiekon ottelut.

1. Jääkiekkofanittajat ja Internet -keskustelupalstalla:

http://www.iltasanomat.fi/mmkiekko/jarjestysmies-p...

http://yle.fi/urheilu/jarjestysmiehet_poistivat_pr...

"Kiekkokansan kritiikki on henkilöitynyt jääkiekkoliiton puheenjohtajaan Kalervo Kummolaan, niin protestilakanoissa kuin internetin keskustelupalstoillakin."

Esim.
http://keskustelu.jatkoaika.com/forumdisplay.php?f...

--> http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?t=4...

2. Sitten Arhis otti kantaa, että jokaisella on oikeus ilmaista itseään.

http://www.hs.fi/urheilu/Arhinm%C3%A4ki+MM-kisojen...

"MM-kisojen lipunhinnat ovat röyhkeät, ja kyllä ihmisillä pitää olla oikeus protestoida sitä vastaan", Arhinmäki kirjoitti Facebook-sivuillaan."

Käyttäjän miralaakso kuva
mira laakso

"- Ehkä meille haluttiin näyttää voimaa ja valtaa. Ensin sanottiin, että se viedään narikkaan odottamaan. Sitten meille kerrottiin, että lakana hävitetään kokonaan, Varila sanoi."

Jeps jeps. Todella järkevää taas Kummolalta. Pikku pojat tulevat osoittamana mieltään, ja sitten sanotaan, että narikassa se lakana oottaa, ja sitten päättivätkin tuhota koko lakana.

Ei tsiisus mitä aikuiset tekevät vain osoittaakseen lapsella olevansa "parempia".

Olen useasti nähnyt lakanoita jääkiekkootteluissa, jotka on kiinnitetty kaiteeseen niin, ettei se häiritse ketään, mutta heti kun on lakanassa on vähän kritiikkiä, niin keksitään oivallinen syy, "paloturvallisuus".

Esimerkkinä tämä:
http://yle.fi/ecepic/neon3/archive/00406/peter_eri...

Eipä ole metri kerta metriä.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ilmainen neuvo Seppo-Juhalle.

Urheiluministeri ei vapaassa maassa päätä yleisötapahtumien lippujen hinnoista.
Niistä päättää tapahtuman järjestäjä.

Monet tapahtumien järjestäjistä eivät tajua olla ahnehtimatta, kuten "kammolakin" (kok)omalta kohdaltaan myönsi, tosin toisin sanoin.

Urheiluministeri ei siis päätä hinnoista, vaikka olisi kokoomuksesta kotoisin. Tosin, kokoomukselainen ei kritisoisi. Selittelisi kyllä...

Jäljelle jää jaloilla äänestäminen, eli se mihin ahneetkin uskovat. Kun kauppa ei käy, on vika tuotteessa, tai hinnoittelussa.
Ahneenkin on reagoitava,- ja niin nyt kävi. Kummola reagoi.

Ei Arhinmäelle tarvitse ohjeita antaa porvarille tyypillisellä osaamisalueella, vaan.....kun eivät sittenkään taida osata, ainakaan jääkiekkoliitossa.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Niin..Arhinmäki saa ilmaiset liput ministeriaikana niin MM-kisoihin kuin EM-kisoihinkin kutsuvieraskatsomoon.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Näin siinä ministerille käy puoluetaustasta riippumatta.

Arhis, muuten ilmoitti, ettei aio mennä seuraamaan Valko-Venäjän MM-kisoja (jääkiekko) jos muutoksia maan diktatooriseen järjestelmään ei tule.

Kummolan ukko puolestaan totesi haastattelussa, että hän ei aio kansainvälisessä jääkiekkoliitossa esittää Valko-Venäjän kisojen perumista.

Seppo-Juha, siellä Lukashenkon diktatuurissa on paljon vankiloissa sellaisia ihmisiä, kuin sinä,- ja minä, jotka saadaan sanoa sanottavamme.
Eivät ne sinua,- ja minua isompaa rikosta ole tehneet.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

(Kale Lukashenko) ei nuku lakanoissa, koska se saattaa polttaa hänen talonsa.

Hänellä on paloturvalliset olkipatja, ja höyhentäkki.

Käyttäjän Radisti kuva
Matti Pihlaja

Eikös Pietikäisen nyt pitäisi moittia nyt myös Presidentti Niinistöäkin että hän on ottanut Arhinmäkeäkin myöhemmin kantaa lippujen hintoihin.

Mutta eihän tässä siitä olekkaan kysymys vaan siitä, että pentikäisen ja monen muun Kokoomuslainen ei hyväksyisi Vasemmistoliittolaiselle, edes heille suotuja demokraattisiakaan puheoikeuksia.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

No niin. Vai niin, että siitä onkin kysymys Pietikäisen blogissa.

Pentikäisestä en tiedä, mutta Pietikäinen puolustaa perustuslain perusoikeuksia.
Ks. Perustuslain 2 luku
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

P.s. Edes säännöllinen blogieni "sparrajaa" Markku Tyry ole tuollaista johtopäätöstä tehnyt

Käyttäjän Radisti kuva
Matti Pihlaja

Niin ne on samalla rivillä nuo kirjaimet e ja i, vanhemmiten sattuu lyöntivirheitä Sellainen pieni lisädetalji on tuo nimenne kirjoittaminen pienellä, moka sekin.

Ette kuitenkaan ottanut kantaa siihen miksi Presidentti ei saa samanlaista haukkua kuin ministeri Arhinmäki. Neuvokaan nyt ihmeessä häntäkin, mieluiten maksutta.

Tyryllä on omat mielipiteensä, en minä niitä halua kommentoida, mutta asiaa mies näyttää puhuvan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tjah,
presidentti Niinistö "elämöi" lippujen hinnasta vasta tänään, kun on todella myöhäistä.

Annapa Pietikäinen isällisiä neuvojasi myös hänelle.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kyllähän Kalervo Kummolakin myönsi itse lippujen hintoja korkeiksi.
Nyt ei pystytä oikein aloituskirjoituksen pointissa. Niinistö ei ole hallituksen urheiluministeri.

Reijo Kallinen

Vahinko on jo tapahtunut Pietikäinen. Kummola möhli, Arhinmäki ja Niinistö puuttuivat samaan asiaan. Oletan, että he eivät tarvitse neuvojasi. Säästä ne Kummolalle.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Järjestävän maan urheiluministerin öykkäröintiä tässä yritin alkukirjoituksessa
muistuttaa. On monia tapoja hoitaa asioita. Miksi Arhinmäki ei tavannut kisojen järjestytoimikunnan johtoa vaikka lauantaina sen sijaan, että alkoi facebookissa öykkäröidä. Arhinmäki haki vain itselleen huomiota.

Käyttäjän Radisti kuva
Matti Pihlaja

Katselin noita muitakin kirjoituksianne, siellä huomaa hyvin että Arhinmäki on joutunut Narkissoksen sukulaissielun kanssa tekemisiin.

Tyypilistä kokoomuslaista öykkäröintiä ja ylimielisyyttä.

Mutta eipä tästä enempää.

Tämä meinasi unohtua, en ole siis yksin.

http://www.uusisuomi.fi/urheilu/122308-kummolan-ty...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Eipä tule mieleen Suomessa järjestetyistä eri lajien arvokisoista, että oman maan urheiluministeri alkaa mustata omia kisoja. On monta tapaa hoitaa asioita ja se taito puuttui nykyiseltä urheiluministeriltä.

Reijo Kallinen

Pietikäisellä on jäänyt ideologinen vaihde jumiin. Mies inttää ja huutaa tuuleen Kummolalle tukea ja ei huomaa, että Kummola ei nauti kiekkokansan luottamusta.
Perin outo on Pietikäisen väite, että Arhinmäki mustaa omia kisoja. Arhinmäki näyttää olevan hyvässä seurassa. Tasavallan presidentti Niinistö on liittynyt "mustaajien" yhä laajeneviin joukkoihin. Uskotko sinä edes itse vuodatuksiisi?

Ei ulkopuolisten tarvitse "mustata". Kyllä Jääkiekkoliitto osaa sen tehdä ihan omin voimin. Vähälle huomiolle on jäänyt se, että kisojen pääsihteeri Mika Sulin kieltäytyi kysyttäessä kertomasta, että kuka on päättänyt lippujen hinnoista. Ei rohjennut sanoa rumaa sanaa niin kun se on. Kummola!

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Anteeksi, mutta missä kannatan korkeita lipun hintoja ? Kysymys on ministerin pöytätavoista toimia asiassa.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Rouheat on hinnat stadikallekkin...
Yleisurheiluporukka yrittää saada omaa "lottovoittoa" ja sen saakin.
Ja yllättävän vähän on ollut puhetta näistä lipunhinnoista!

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"2 §
Kansanvaltaisuus ja oikeusvaltioperiaate"

"P.s. Edes säännöllinen blogieni "sparrajaa" Markku Tyry ole tuollaista johtopäätöstä tehnyt."

Kaverini Siikala eräässä yhteydessä sanoi putoilevansa kärryiltä, minä puolestani en tässä asiassa ole edes kärryn kyydissä.

Mistä johtuu, kun omat kisat nyt, kun ne tulivat kaupallisen Erkk...anteeksi Karhuvaaramedian yksinoikeudeksi, ne tulevat jäämään historiaan kaiken muun, kuin urheilullisen puolen skandaaleilla?

Mtv3/kiekkoliitto on osoittautunut pirun kehnoksi kisajärjestäjäksi. Kaikki palvelut on ostettu ulkomailta, kuten esim. kuvaus. Kaikki mättää, jokapaikassa mättää.

Kun kisat järjestettiin YLE:n oikeuksilla, kaikki toimi aina moitteettomasti, riippumatta kisapaikasta.

Kisat piti järjestää tuolla (Kummola taustapiruna) http://www.tampereenkeskusareena.fi/

Voi kun saisi tietää kaikki, mitä tuon hankkeen pelimiesten osuus on, mutta tuo ahneus toistaiseksi on tuonut vain paskat housuun......Kummolallekin....

Harkimo, joka kävi paikanpäällä hanketta vilkaisemassa,- ja hyväksi toteamassa, ei housujen pers'puolelta lämmitä nyt Kummolan lailla paska, vaan kuumat setelit. Hartwallin vuokra lienee näiden ksiojen aikana kaksin-kolminkertainen normaaliin verrattuna.

Budjetti siis 19- miljoonaa eukkoa, jota perustellaan kulujen rajulla kasvulla. Samalla Kummolan & Kumpp. toimesta tavoitellaan 8-9- miljoonan eukon voittoa.

Jossain mättää, eikö......Ei ole ns. matalan katteen ala tämä yritysala, kuten ne normaali-markkinataloudessa tuppaavat olemaan kaikki alat.

Jossain mättää....eikö?.....

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kirjoitin Ylen roolista aiemmin.
http://sjphki.vapaavuoro.uusisuomi.fi/urheilu/1047...

Nyt sinä kirjoitat vastoin parempaa tietoa.

"Kun kisat järjestettiin YLE:n oikeuksilla, kaikki toimi aina moitteettomasti, riippumatta kisapaikasta."

Oletko ollut paikan päällä ? Kaikki on pelannut moiteettomasti, eikä kaikkia palveluja ole ostettu ulkomailta. MTV3:n ja Canal+:n tv-tarjonta on ollut sellaista (tosin maksua vastaan -3 kk:n maksutv-kisapaketin sai alle 40 eurolla), ettei sellaista tv-tarjontaa ole aiemmin nähty Ylen toimesta.Myös kommentointiraati selostajien lisäksi on erinomainen. MTV vastaa kisojen televisoinnista.

Lippujen hinta-asia on sitten oma lukunsa.

Muuten samat hallit ne ovat olleet olemassa (Helsinki 2 hallia, Turku ja Tampere),
mistä Ylekin välitti lähetykset edellisistä MM-kisoista Suomessa.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Seppo-Juha kokoomuslaisuudesta huolimatta on urheilun ystävä, kuten minäkin, mutta minä edustan äärivasemmistolaisuutta. Tarkemmin sanottuna äärimaltillista vasemmistolaisuutta.

Tänään tuli radiosta ureheilupakinointia, jossa toimittaja Arto Teronen humoristisella tyylillään puhuu urheilusta sitä, sun tätä.

Hän totesi eräissä olympialaisissa USA:n edustajien sanoneen Itäsaksalaisten (DDR) naisuimareiden käyttävän dopingia, ja se kuulemma näkyi heidän vartalon muodostaan,- ja matalasta äänestä.

DDR:n edustaja ei jäänyt sormi suuhun, vaan vastasi. Olemme tulleet tänne uimaan, emme laulamaan.

Minua nauratti tuo juttu.

No, varmaankin USA:n edustajat olivat oikeassa, mutta itse pidän maailman suurimpana doping-urheilumaana Yhdysvaltoja.
Doping on siellä (sallittua) tänäkin päivänä kaikissa sisäisissä joukkuelajeissa NHL:aa myöten.

Urheilu, ja politiikka kuuluvat saumattomasti yhteen.....Valitettavasti.

Kummola, sankariArhis, pressa Niinistö, Jyrki Katainen ovat sen näinä päivinä selkeästi todistaneet. Kaikki, em. ovat Kummolan kanssa erimielisiä.

Ps. Juu, tuota... Oletko sinä samoja Pietikäisiä, kuin nuo Kuopion kuuluisat mäkihyppääjä-Pietikäiset?
http://kuopiossa.fi/web/puijo1/makihyppaaja-matti-...

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

.. kokoomuslaisuudesta huolimatta.. no se siitä.

Takavuosina, kun DDR oli vielä olemassa, huomasin yleisurheilun tuomari- ja toimitsijatehtävissä kyseisen maan naisista kaikenlaista. Kyllähän dopingia on käytetty kaikissa suurissa yleisurheilumaissa. Takavuosina USA:n kansallinen liitto jätti ilmoittamatta IAAF:lle kansallisissa testeissä kiinnijääneistä. Marion Jonesin (Sydneyn olympiavoittaja ennen dopingdiskausta) tunnon tuskat kasvoivat niin suureksi, että hän tunnusti dopingin käytön ja menetti monien vuosien jälkeen mitalit.
http://en.wikipedia.org/wiki/Marion_Jones

Onhan niitä huvittaviakin dopingin vilppiyrityksiä ollut, kuten lainavirtsan käyttö sekä naisilla että miehillä (Unkarin mieskiekonheittäjä, Venäjän naisilla jne)

P.s. Nuo Kuopion legendaariset Pietikäisen mäkihyppääjät eivät ole lähisukua

P.s. En pitäisi Arhinmäkeä sankarina tässä MM-kisojen lippuhintakeskustelussa ja se johtuu urheilun seuraamisesta ja mukanaolosta ehkä enemmän kuin sinä.

Jouko Koskinen

Pikkupaavo rikkoi ministerinvalansa todella pahasti - lipunhinnasta olisi voinut pudottaa huomattavan paljon ostamalla mainostilaa jäähallista. Muistutus oopperasta lenkkitossuissa: Puhdistus - Aida - Tapaus Makropulos - Don Carlos - Taikahuilu. . . Kummolan kanssa olisi pitänyt neuvotella heti KULTTUURI ministerin pestiin langetessa.

Kokoomus ei tietenkään voinut ilman KULTTUURIministerin aloitetta edetä asiassa. Katainen / Urppis olisivat kyllä olleet valmiita kehystämään kaukalon laidat kertomuksilla hallituksensa fanttastisista voitoista suuren maailman tapaan.