SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Pitkien matkojen Ski Classics cupissa säilytetty perinteinen hiihtotyyli

 

Tänään päättyi  pitkien hiihtomatkojen kauden Ski Classics sarja  Ruotsin Vålådalenissa. Lämmin kevätsää peruutti alun perin Norjaan suunnitellun 7. osakilpailun  Norefjellrennetin ja siirsi sarjan finaalin Ruotsin Vålådaleniin.  

Tänään hiihdetyn viimeisen osakilpailun voitti Norjan Anders Aukland kukistaen Ruotsin  Jörgen Brinkin loppukirissä . Samalla Aukland varmisti kokonaiskilpailun voiton niukasti ennen Tshekin Stanislav Rezacia.  Naisten sarjan kilpailun voitti tänään Sveitsin  Sereina Boner ja kauden kokonaiskilpailun Ruotsin Jenny Hansson. (Naisten tulokset ja loppupisteet em. linkkien loppuosissa).  

 Erikoista tämän päivän kilpailussa oli, että kokonaiskilpailua ennen tämän päivänkilpailua johtanut Tsekin  Stanislav Rezac luuli voittaneen kokonaiskilpailun tämän päivän neljännellä sijallaan.  Maaliintulon jälkeen oli vähän aikaa tämä käsitys  kilpailun järjestäjillä  ja myös MTV3MAX kanavan selostajilla. Järjestäjien tarkistuslaskennan jälkeen  selvisikin, että  kauden kokonaiskilpailun voittaja olikin Norjan Anders Aukland vain  kahden pisteen erolla. Tsekin Rezac  voitti kuitenkin sarjan sprinttikilpailun. Pikkuisen koomista, että näihin pitkän matkan hiihtoihin sisältyy myös sprinttikilpailu. No niillä väliaikapisteillä kerätään myös pisteitä  kokonaiskilpailuun.

Hienoa tässä Ski Classics kilpailusarjassa  on, että hiihtotyyli on perinteinen (vaikka mennyt liikaa tasatahtikilpahiihdoksi)  ja lähes kaikki osakilpailut  käydään yhtenäisellä reitillä lähtöpaikalta maaliin.  

Kirjoitin ja kehuin jo aiemmin Ruotsissa hiihdettävä  Vasaloppettia maailman hienoimmaksi ja suurimmaksi massahiihtotapahtumaksi. Minulle myös mieluinen hiihtotapahtuma on tämä kaksi viikkoa sitten Norjassa hiihdetty kauden 6. osakilpailu Birkebeinerrennet. Hiihdon historiasta löytyy netistä seikkaperäinen selvitys aina  tuonne 1200-luvulle. Itse kilpailusarja käynnistyi 1930-luvulla.  Erona  muihin sarjan osakilpailuihin on yksi näkyvä piirre, sillä kilpailijat hiihtävät reppuselässä ja repun on oltava samanpainoinen lähdössä kuin maalissakin. Kyllä siinä kuntoa kysytään. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset