SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Kaikki blogit puheenaiheesta Työelämä

Filosofia: Vanhuus

 

Kirjahyllyssäni arvopaikalla on Simone de Beauvoirin kirja ”Vanhuus”. Kommentoin tätä rakastetun ranskalaisen filosofin kirjaa lähemmin omassa kirjassani Ruusunmarjoja piikkipensaissa – Vuoropuhelu Simonen kanssa. Kirja on julkaistu e-kirjana Elisa kirjassa vuonna 2016. Simone käsittelee kirjassaan ”Vanhuus” rohkeasti aihetta, josta vaietaan paljon. Hän oli inhimillisenä ihmisenä lähestynyt aihetta paitsi kirjallisuuden kautta myös ihmisenä kohtaamalla sekä oman ikääntymisensä että myös vanhusten tilanteen omassa maassaan kirjoitusajankohtana.

Kirja-arvio: "Introvertit - Työpaikan hiljainen vallankumous", Linus Jonkman

 

--

 

        "Tuuli ulvoo, vuori vaikenee", Japanilainen sananlasku

 

--


Oman elämäni vaikuttavimpia lukukokemuksia ovat olleet ns. vertaiskertomukset, joissa itseni kanssa samoja persoonallisuuspiirteitä omaavat henkilöt ovat kertoneet itsestään ja elämästään. On vavahduttavaa hoksata, että on olemassa joku muukin joka ajattelee, kokee ja tuntee asioita samoin itse. Jonkun toisen ihmisen kertomus itsestään onkin siinä samalla myös kertomus minusta.

Pelillistäminen työssä taylorismia

"Esimerkki pelillistämisestä on erilaisten pistelasku- ja tavoitejärjestelmien hyödyntäminen työelämässä ja oppimisessa. Myös työelämän urakkapalkkiot ovat yliopistokeskuksen mukaan eräänlaisia pelillistettyjä työtilanteita, jotka perustuvat ulkoiseen palkitsemiseen." Suomalainen tutkimus: pelimäisyys parantaa työelämää. TiVi

Vapaa-aika vs. työaika

Miksi ihmiset yhä ovat jämähtäneet ajattelemaan eri tapahtumiin sidottuja aikoja erillisinä kokonaisuuksinaan? Ennen mentiin tehtaalle klo 7, ruokatunti oli klo 12-13 ja kotiin päästiin klo 16  - jotenkin noin se meni. Vieläkin eletään vapaa-aikaa ja työaikaa.

Montako kertaa olet töissä ollessasi etsinyt ruokareseptiä tai auton varaosaa? Montako kertaa olet kesken kotitouhujesi etsinyt lähimmän paperinpalan ja kynän sekä kirjoittanut ratkaisusi työasiaan liittyvään ongelmaan? Vahva veikkaukseni on, että kumminkin päin on käynyt.

Luova yrittäjä - kenen silmissä uskottava

Aloin yrittäjäksi. Suomessa. Virallisesti yritykseni Anarkissos pamahti rekisteriin maanantaina 27.1.2014, mutta ilmoituksen kävin tekemässä 13.1.2014. Maanantai sekin. Kyseessä on tällainen melkoisen monialainen viestintähommeleihin keskittyvä yritys, joten pankin silmissä uskottavuus oli ihan tasan nolla jo lähtökohtaisestikin. Yllätyksekseni juuri ne, joiden odotin kaikkein vähiten uskovan ideoihini, kannustivat minua eniten. Jopa työkkärissä elikkäs TE-keskuksessa byrokratian kielellä.

Julkaise syötteitä