SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Tietotekniikka

Организуются многоязычные семинары - Ubuntu workshops: an easier and cheaper PC

RUS - по-русски
SOM - af-Soomaali
FIN - suomeksi
ENG - in English

SUOMEKSI JA ENGLANNIKSI - IN FINNISH AND IN ENGLISH

Tervetuloa oppimaan ilmaisesta ja turvallisesta tietokoneen käyttöjärjestelmästä työpajaan keväällä, kesällä ja syksyllä 2018! Monikielisiä työpajoja järjestetään. [päivitetty ma 27.8.2018: RUS, SOM]

Welcome to learn about a free and secure computer operating system in a workshop in 2018! Multilingual workshops are organized. [updated Mon Aug 27]

Elämänhallintakapula

Lokakuussa vuonna 2000 tietotekniikan professori ennusti tv:ssä: "Kahden vuoden sisällä suomalainen yhteiskunta siirtyy uuden ja paremman internetin aikaan. Kännyköissä on internet ja televisio", proffa totesi ja jatkoi: "Silloin ihmiset kulkevat kadulla elämänhallintakapulat käsissään". Juuri tuota suomenkielen kaunista sanaa, elä-män-hal-lin-ta-ka-pu-la, professori käytti (kirjattu). Otetaanpa kapula kauniiseen käteen ja käännellään.

Suomen kielen digitalisaatio ei tarvitse Jungner-suomea

Kieli ja tietokoneistumisen haaste olivat Mikael Jungnerin omien täsmennysten mukaan aiheena hänen puhuessa suomen kielen käyttäjien ”kielitaakasta”. Jungner nosti pöydälle ajankohtaisen aiheen, kielen teknologisoitumisen ja sen seuraukset ja vaatimukset.

Kieli on ollut aina teknologiaa. Alkujaan sormen ja sen jälkeen puheen voimin, sitten kynän, kirjoitustaidon ja kirjapainon tehostamana kieli kuljetettiin omaan aikaamme, jossa teknologisoitu kieli on digitalisaation voimistamana yhteiskunnan muutosmoottori vahvemmin kuin koskaan aikaisemmin.

Hallituksen päässä ei tikitä

Eikö hallitus tiedä (kuva),  että kaikki tietokonejärjestelmät ovat olleet digitaalisia aikojen alusta. Analogiakoneita on käytetty vain joissakin simuloinneissa.  Suomessa digiloikka tehtiin jo 35 vuotta sitten!

 

Koulu ja tietokoneet 3

Toisin kuin kuvitellaan, tietokoneiden tuominen kouluihin vain syventää eri sosiaaliryhmien välistä digitaalista kuilua. Ne joilla on hyvä tausta, saavat irti enemmän irti teknologiasta. Opettajien merkitys vain korostuu, koska teknologia tarjoaa lukuisia harhapolkuja.

http://www.amazon.com/Geek-Heresy-Rescuing-Social-Technology-ebook/dp/B0...

 

Koulu ja tietokoneet 1

Kouluihin tuodaan tietokoneita markkinamiesten ehdoilla. Näytöt panos/hyödyistä puuttuvat ja näytöt jopa hyödyistä ylipäätänsä. Trendi harhauttaa myös vanhempia hankkimaan tietokoneita yhä nuoremmille lapsille. Seurauksena voi olla lasten digidementia:  

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/186539-lasten-digidementi...

Hesarin farssijournalismia koulutuksesta

Hesarin taso heikkenee vuosi vuodelta. Voisi kuvitella että jutussa Vantaa kiilasi digi­opetuksen kärki­kaupungiksi – 20 000 koululaista opiskelee tabletin avulla, on joku oppilas kulkenut koulussa mikin kanssa ja toinen muokannut lauseista kokoelman lehteen. Touhun tarkoitusta ja hyötyjä ei kyselty edes perusopetuksen johtajajalta. Miksi ei? Hyötyjä ei ole osoitettu, vaikka rahaa kuluu valtavasti, puhumattakaan opettajien ajasta. 

Oodi Vasaralle!

 

Vasara - Maailman toimivin työkalu!

 

  • Vasara on halpa

  • Vasaranmyyjät eivät voi puhua sinulle pehmeitä ostotilanteessa

  • Vasara on kestävää kehitystä – se kestää isältä pojalle

  • Vasara on nykyaikaa, vasara on tulevaisuutta.

  • Vasara helpottaa oikeasti elämää – vasaraa käyttäessä säästää aikaa

  • Lapsikin osaa käyttää vasaraa

  • Vasara ei tarvitse päivityksiä – vasara on ollut samanalainen jo puusepän Pojan ajoista lähtien

Runo Älytykistä!

 

Jokunen aika sitten Markkinamiehet keksivät liittää etuliitteen Äly- kaikkeen missä on mikroprosessori - ja kauppa senkun käy. Tilanne on vähän sama kuin liikaa syövät ihmiset alkoivat aikanaan ostaa Kevyt- tuotteita.

 

Viime keväänä meidän kouluun ilmestyi Älytykki.

 

Siitä se runosuoli sitten ratkesi...

 

        Älytykki

 

Lasten digidementia 17/17

Digidementia on liian nuorena aloitetun ja/tai liiallisen digitekniikan käytön indusoima ADHD:n kaltainen tila. Digiteknologia muokkaa neuroplastisesti lasten aivoja haitalliseen suuntaan.

Lähteitä: 

http://www.zoneinworkshops.com/zonein-fact-sheet.html

Osa 1/17:

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/162754-lasten-digitaaline...

 

Julkaise syötteitä