SJPHKI Suomen sinivalkoisten värien puolesta

Maailmankaikkeudessa on ilmastomuutosta suurempiakin asioita

Maailmanloppua manataan  ilmastomuutoksen  johdosta harva se päivä.

Mutta “maailmanloppu” voi tulla ihan muutenkin, jos Tähdet ja avaruus  lehden (8/2018) juttuun(“4 vaihtoehtoa kaikkeuden lopuksi”) on uskomista.   - Suattaahan tuo olle noennii, mutta suattaahan tuo olla toisennii -.

Onko uskottavasti voitu edes todistaa maailmankaikkeuden synty. Maallikon yksinkertainen kysymys, että mitäs oli sitten ennen alkuräjähdystä ?

Kunhan nyt  edes kerrottaisiin todistettavasti oikein, missäs ne vuonna 1977 matkalle lähetetyt Voyager 1  ja Voyager 2   tällä hetkellä matkaavat.

Olen vuosikausia  (esim. v. 2012 ja  v. 2013)   seurannut tiedemiesten ”arvuuttelua" siitä, että onko  vuonna 1977 matkalle lähetetty Voyager 1    jo  aurinkokuntamme ulkopuolella.

Nasan sivulla on ollut tämä kysymys : Where are the Voyagers  ?

Voyagerin 1:n  sijainnista oli vuosikausia   eri näkemyksiä  tiedemiesten välillä.  Viisi vuotta sitten  otsikoi New York Times (28.06.2013)   “Going, Going, Still Going?”

Tällä viikolla NASA  uutisoi, että Voyager 2 ylitti  Auringon vaikutusalueen rajan marraskuun alussa.

Eli ovatko molemmat Voyager-luotaimet nyt Aurinkokunnan ulkopuolella ?

***

P.s. Maailmanpolitiikan ja kotoisen pääministeripelin  vastapainoksi pitää hakea “kevennystä” vähän muualta :D.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Viittoilet ilmeisesti johonkin jumaluuteen, viitatessasi siihen, ettei tiede ole kyennyt selkiyttämään, mitä oli ennen alkupaukkua ja mikä sen sai aikaan.

Silloin, kun ei ollut mitään, oliko kuitenkin jumala tai jumalia, jotka saivat jytyn aikaiseksi? Mistä se, tai ne ovat tulleet? Sitä asiaa ei voi kuitata sillä, että on tarkolituksen mukaista, ettei ihminen noita asioita ymmärrä. Pitää vaan lujasti uskoa.

Minulle jumaluus on oireyhtymä sisälläni. Välillä minä säädän ja välillä kaikki säätää minua. Ajottain jokunen julkinen pandemiajumaluus on ollut saamaisillaan otteen oireyhtymästäni, mutta toistaiseksi tulos on ollut niille vähäpätoinen.

Jokainen tulee uskollaan autuaaksi ja kärsimys kirkastaa. Melkoisen raju paradoksi. Pitänee sulatella asioita joulun yli. Nyt valmiastaudun SM liiga katsontaan.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Molemmat Voyagerit ovat nyt auringon hiukkasvuon ulkopuolella, ns. tähtien välisessä avaruudessa, ilmeisestikin. Mutta molemmat ovat edelleen auringon vetovoimakentän sisällä. Siitä ne erkanevat noin 30 000 vuoden kuluttua. Tähtemme vaikutuspiiri on siis melko laaja, tai aluksemme hitaita.

Mitä oli ennen alkusysäystä, se on erittäin huono, ellei väärä kysymys. Sama kuin kysyisi pohjoisnavalla, mitä on tästä pohjoiseen. Ennen alkusysäystä, edelleen, oli tietenkin maailmankaikkeus. Sen hahmo vain muuttuu, tänään tälläinen, tässä paikassa, tziljoonan aionin kuluttua taas jotain muuta.

Suosittelen aihetta liippaavaksi mielenkiintoiseksi iltalukemiseksi kirjaa: "Ajan luonne" ( Rovelli Carlo). Löytyy > https://www.suomalainen.com/webapp/wcs/stores/serv...